ASIANTUNTIJAT

Tutkimusryhmän asiantuntija

Hanna Hautamäki

Hanna Hautamäki

Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri

Hanna Hautamäki, Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri

LT, Lisääntymislääketieteen lisäkoulutusohjelma/erityispätevyys

Toimin osastonlääkärinä HUS Lisääntymislääketieteen poliklinikalla, pääasiassa siis lapsettomuuslääkärinä, lisäksi hoidan gynekologisen endokrinologian potilaita. Valmistuin erikoislääkäriksi 2011 ja aloitin perehtymisen lisääntymislääketieteeseen 2016 alusta, tutkinto valmistui 2019.

 Väitöstutkimukseni 2014 käsitteli vaihdevuosi-ikäisten naisten kardiovaskulaaririskitekijöitä ja elämänlaatua menopaussissa sekä hormonihoidon vaikutusta näihin. 

Lapsettomuuslääkärin työssäni kohtaan paljon pareja, jotka hyötyisivät elintapavalmennuksesta – sekä parantaakseen hedelmällisyyttään että lapsettomuushoitojen tuloksia. Tällä hetkellä useat parit jäävät yksin haastavaan tilanteeseen ylipainon tai painonpudotustavoitteen kanssa. Heille tarvittaisiin organisoitua tukea ja tähän COLIFE tuo hienon ratkaisun. Haluan olla mukana kehitystyössä ja tutkimassa elintapavalmennuksen vaikutuksia kliinisen työni ydinalueella.

Toisena tutkimusprojektinani selvitän toistuvan keskenmenon taustatekijöitä ja vaikutuksia elämänlaatuun ja mielialaan. Näidenkin parien kohdalla terveelliset elintavat ovat erittäin tärkeät, joten elintapavalmennusta ja psykologista tukea tarvittaisiin.

Yhteydenotto

Millaista sisältöä haluaisit tutkimussivustollemme?

 

12 + 14 =

Colife -tutkimus

Helsingin yliopistollinen sairaala
Naistenklinikka
Lisääntymislääketieteen yksikkö